Ajándék túrázóknak – 11 szuper ötlet, amivel lehetetlen bakot lőni

túrázás, túrafelszerelés

A túrázás nem csupán „egyszerű” hobbi, hanem igazi életforma. Ebből kifolyólag pedig egy jól megválasztott ajándék túrázóknak abszolút nem csupán egy praktikus, okos használati tárgy. Amikor ugyanis ajándékot választunk a túrázó barátunknak, az elismerésünket fejezzük ki a szenvedélye iránt.

Íme 11 ajándékötlet, amelyek minden túrázó szívét megdobogtatják, legyen szó kezdőről vagy tapasztalt természetjáróról.

Hátizsák – az egyik legnépszerűbb kiegészítő túrázóknak ajándék gyanánt

Minden túrázó alapfelszerelése a hátizsák. Egy jól megtervezett, strapabíró és ergonomikus hátizsák pedig aranyat ér. Fontos, hogy a zsák minőségi kialakítást élvezzen, így csökkentve a hát- és vállfájdalmakat.

Ajándék túrázóknak: elsősegély készlet

 

A biztonság mindig az első. Egy kompakt, de jól felszerelt elsősegély készlet nélkülözhetetlen bármely túrázáshoz.

Kompakt túrafőző készlet – mert a friss levegőn könnyű megéhezni

Egy könnyű, de hatékony túrafőző készlet lehetővé teszi, hogy a túrázó barátunk friss és tápláló ételt készíthessen magának a természet lágy ölén is.

túrázó készlet ajándékba

Túrázáshoz való high-tech cuccok

A modern technológia csodái, mint a GPS-eszközök, az okosórák vagy a lépésszámlálók, segíthetik a túrázót az útvonaltervezésben és a teljesítmény nyomon követésében – ezáltal tökéletes választásnak bizonyulnak, ha megajándékoznánk természetimádó barátunkat.

Powerbank – ami bármikor kellhet

Modern világunkban a túrázók gyakran hagyatkoznak az elektronikus eszközökre, legyen az GPS, okostelefon vagy fényképezőgép. Egy megbízható, nagy kapacitású powerbank biztosítja, hogy ezek a kütyük mindig töltve legyenek, így a barátunk sosem marad kapcsolat nélkül, és az emlékeit is megörökítheti.

túrázás térkép

A mindig hasznos térképek és útikönyvek

A hagyományos térképek és útikönyvek nem csak nagyon praktikusak, de inspirálók is lehetnek a következő kalandok megtervezéséhez.

Túrazokni – az elnyűhetetlen

A megfelelő zokni kiválasztása kulcsfontosságú a kényelmes túrázáshoz. Különleges túrazoknik, amelyek nedvességet elvezető és antibakteriális anyagokból készülnek, segíthetnek megelőzni a vízhólyagok képződését, ezáltal téve kellemesebbé a kalandot. Ha már a lábaknál tarunk, azt is jó tudni, hogyan válasszunk női és férfi cipőt a túrázáshoz.

Ajándék túrázóknak: multifunkcionális bicska

A sokat méltatott svájci bicska tényleg végtelenül hasznos lehet annak, aki rendszeresen nagyobb kalandba vágja a fejszéjét. A különböző eszközök egy csokorba szedve – kés, olló, csavarhúzó stb. – kicsi, de nagyon hasznos társnak bizonyulnak a természetben, például tűzgyújtásnál.

túrázóknak praktikus ajándék ötlet az akciókamera

Akciókamera

Az akciókamera lehetővé teszi a túrázó számára, hogy megörökítse legizgalmasabb pillanatait, legyen szó hegyi biciklizésről, sziklamászásról vagy egyszerű gyalogtúráról. Ezek a kamerák strapabírók és gyakran vízállók is, így a legextrémebb körülmények között is tökéletesen teljesítenek

Kulacs

A víz az élet forrása, így egy megbízható kulacs elengedhetetlen a kiránduláshoz. Személyre szabott vagy akár „komolyabb” technológiájú, hőtartó kulacsok, egyre megy- ez a kellék mindig jó választás egy túrázó számára.

Fejlámpa

A kompakt, erős fényű fejlámpa nem csak az esti vagy éjszakai túrázáshoz nélkülözhetetlen, hanem vészhelyzetben vagy sátorban töltött idő alatt is hasznos.

Hogyan válassz női és férfi cipőt túrázáshoz?

Mivel túrázás alkalmával sok esetben nehéz terepen keresztül át vezet az utunk, ezért nagy jelentősége van annak, hogy milyen cipő van rajtunk. Egyrészt nagyon fontos, hogy kényelmes legyen a lábbelink, másrészt pedig megfelelő tartást kell adni a bokánknak.