A krimi könyvek nagy része jól végződik

Krimi könyvek

Olvasni mindenki szeret, az más kérdés, hogy mit. Számos műfaj között lehet válogatni. Szerencsére óriási választék van a könyvesboltok polcain. Már hosszú évek óta a krimi könyvek talán a legnagyobb népszerűségnek örvendenek. Az olvasó izgalmas és fordulatokkal, akciókkal dúsított csemegét lapozgathat, aminek jó eséllyel filmbéli adaptációja is megjelent, vagy meg fog jelenni.

Ez tehát nem véletlen. A főhős mindig a jó oldalon áll és jellegzetes egyéniségével minden esetben magával ragadja az olvasót is, aki nem győz betelni a példaként emlegetett szereplők jellemével.

A krimi könyvek olvasói nagyrészt az azonosulást kedvelik, mert olyan világba látogathatnak el gondolatban, ahová valójában is szívesen elmennének. A happy end garantált, ezért az olvasói katarzis sem marad el. Ez a másik vonzereje a krimi könyvek szerelmeseinek. A biztos befejezés megnyugtatóan hat az olvasóra és arra ösztönzi, hogy tisztelje, megbecsülje embertársait, valamint gondolkodásra készteti, ami nagyon fontos a mai ember hétköznapjaiban.