A nyár sláger vízi sportjai

vitorlázás

Amikor beköszönt a nyári meleg, akkor a legtöbben előbb vagy utóbb egy tóparton vagy tengerparton találjuk magunkat, hiszen hol máshol hűsölhetnénk? Ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tétlenül kell töltenünk az időt, rengeteg vízi sport van amivel kikapcsolódhatunk.

Ha Te is szereted aktívan eltölteni a szabadidődet, akkor kipróbálhatsz egy-két olyan sportot, ami felejthetetlen élményekkel teszi gazdagabbá az életedet. Ezek közé tartozik például a vitorlázás, melyet legkönnyebben szervezett kirándulás keretein belül próbálhatod ki. Ki tudja, lehet annyira megtetszik, hogy komolyabban is elkezd érdekelni a dolog.

Ha ez így lenne, akkor letehetsz egy vitorlás tanfolyamot is, ami lehetőséget ad arra, hogy egyedül tudd majd vezetni a hajódat. De ne szaladjunk ennyire előre, természetesen nemcsak a vitorlázás az egyetlen sportág, amit sokan ki akarnak próbálni nyáron.

Vízisí és más trendi vízi sportok

 

Ha készen állsz egy kis adrenalinlöketre, akkor irány vízisízni! Ez az egyik olyan sport, ami az elmúlt években igazi kuriózummá vált és egyre több helyen találkozhatunk vele.

vizisí nyári sport

A feladat mondhatni „egyszerű”, csupán meg kell tudnod tartani magad két lécen állva a vízen, miközben a kezeddel egy kötélbe kapaszkodsz. Mindezt úgy, hogy megállíthatatlanul előre húz egy előtted haladó hajó vagy egy mesterségesen kiépített húzó szerkezet.

A wakeboard szintén dobogós helyen áll a nyár sláger listáján. Ez annyiban különbözik a vízisítől, hogy nem két vékonyabb, hanem egy vastag lécen (deszkán) kell állnod. Az adrenalin itt is garantált, ahogy a vízbe esés is az első körök alkalmával.

wakeboard

Mindezek mellett a korábban említett vitorlázás is nagy kedvenc a nyáron, különösen akkor, ha nemcsak szemlélődő vagy a hajón, hanem Te magad is kipróbálhatod az irányítást.

Egy ilyen élmény után sokan úgy döntenek, hogy komolyabban is foglalkoznak a sporttal amire egy kezdő vitorlás tanfolyam elvégzése kiválóan alkalmas.

Ha a vitorlásnál kicsit gyorsabban szeretnéd szelni a vizet, akkor érdemes kipróbálnod a jet skit is, ami szintén hamar a kedvenc vízi sportoddá válhat.

Ez lényegében nem más, mint egy motoros vízi jármű, amit Te vezetsz. Szinte bármelyik tengerparton, illetve tónál kialakított szabadidőparkban van erre lehetőséged. Ha esetleg saját járműben gondolkodsz, akkor mindneképpen érdemes megszerezned a jet ski jogosítványt.

Vitorlás tanfolyam és jet ski jogosítvány: amikor a hobbiból igazi szerelem lesz

nyári sport jet ski

Számíthatsz rá, hogy amikor nagy lelkesen kipróbálod valamelyik fent említett vízi sportot, akkor olyan élményeket szerzel, amiket újra és újra át akarsz majd élni.

Még szerencse, hogy ha úgy érzed, nagyobb tudásra is szert szeretnél tenni, akkor hivatalos oktatáson is részt tudsz venni.

A kezdő vitorlás tanfolyam keretén belül el tudod sajátítani az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, az elvégzése után pedig a itthon és Európában is jogosult leszel a vitroláshajó vezetésére.

Ha pedig a jet ski jogosítvány megszerzése a cél, akkor a kedvtelési célú kisgéphajó vezetői képzést ajánljuk. Miután sikeresen levizsgáztál, engedélyt kapsz a jet ski, illetve a maximum 12 fő befogadására alkalmas kishajók vezetésére a kontinens összes belvizén.