Ha focizás, akkor ezek a kellékek elengedhetetlenek!

foci kellékek

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a focizás egy gumilabdával is megoldható valahol egy réten. Viszont ha ennél profibb körülményekről beszélünk, akkor adott egy-két kiegészítő és kellék, amiknek a megvásárlását nem éri meg elkapkodni.

A kezek védelme lényeges?

Természetesen! Attól még, hogy a futballozás nulla felszereltséggel is megoldható, nem jelenti azt, hogy ennek így is kell lennie.

A kapuskesztyű gyerek méretben az a kiegészítő, ami határozottan jól jön. Vetődéseknél, valamint szimplán a labda megragadásánál nagyon nem mindegy, hogy a kezeket mennyire éri durva erőhatás.

Sokan kérnek kölcsön kesztyűt, mondván az is jó. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy annak mérete nem ideális, túl nagy, ami egyébként egyet jelent azzal, hogy a gyakorlatban garantáltan nem képes maradéktalanul ellátni a feladatát. Felesleges ilyen köröket tenni, mert konkrétan a gyerkőc épsége is múlhat ezen.

A legjobb, ha pont akkora méretű kesztyűvel gazdagodik a focista élete, amekkorára aktuálisan szüksége van. Igen, ennek az a velejárója, hogy meglehet három hónap múlva a jelenleg ideális modell már kicsinek bizonyul, de ez legyen a legnagyobb baj.

Az élvezetes focizáshoz a támogató feltételek megteremtése és megőrzése is hozzátartozik. Ha a kesztyű kényelmes, konkrétan kezekre szabott paraméterekkel büszkélkedik, akkor nem fog problémát, nehézséget okozni a gyermek számára a hordása.

Valószínűleg külön kérni sem kell rá, mert mindegyik lurkó örömmel viseli a saját kesztyűjét, aminek a megléte egyúttal az elhivatottság bizonyítéka.

Mi a helyzet a labdával?

A focilabda nélkül kivitelezhetetlen a labdarúgás. Ez tény! De akármilyen gumilabda semmiképpen sem felel meg a célnak. Ezért, ha az elszántság megvan, akkor érdemes élni a minőségi labda nyújtotta előnyökkel.

Aki még nem tapasztalta a saját bőrén a különbséget, talán nem is sejti, hogy mennyit jelent, ha a játékszer kitűnő paraméterekkel rendelkezik.

Gyermekeknél pedig külön hangsúlyos a méretükhöz szabott labda, ami mind súlyban, mind körfogatban ideális.

A cipő fontossága a pályán

focicipő megkötése

Míg a labda és a kapuskesztyű kiemelt szerepet kapnak a focifelszerelések között, a megfelelő cipő viselése sem elhanyagolható.

Egy jól választott focicipő nemcsak hogy növeli a játékos stabilitását és teljesítményét, de megelőzi a sérüléseket is.

Az igazi focicipő kifejezetten a labdarúgáshoz készült, figyelembe véve a gyors irányváltásokat és a nagyfokú terhelést, amit a játékos lába elszenved a pályán.

A csúszásmentes talp, a megfelelő talpbetét, és a láb formájához alkalmazkodó kialakítás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a játékos a legtöbbet hozhassa ki magából a pályán.

Ezen kívül nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a futball egy fizikailag igénybe vevő sport. Ezért fontos, hogy a lábbeli megfelelően támassza alá a bokát és a lábfejet, minimalizálva a sérülés kockázatát.

Egy jó focicipő lehet a különbség egy gól között vagy az utolsó percben történő győzelem között, hiszen a megfelelő tapadás és támogatás segít a játékosnak a maximális erőkifejtésben.

Amikor focifelszerelést vásárolunk, mindig érdemes időt szánni a cipő kiválasztására, gondosan mérlegelve a személyes igényeket és a különböző márkák kínálatát. Végül is, a lábunk az, amivel a legtöbbet érintkezünk a labdával, és nem szabad alábecsülnünk ennek jelentőségét.

futóvipő vásárlás méret választás

Futócipő választás

Belevágnál a futásba de még nincs hozzá cipőd? Segítünk, hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet.