Euro nyelvvizsga feladatok és más vizsgák próbatételei

Euro nyelvvizsga feladatok
Euro nyelvvizsga feladatok
Euro nyelvvizsga feladatok

Amikor eldönti, hogy jelentkezik egy nyelvvizsgára, akkor nemcsak azt kell meghatároznia, hogy milyen szinten tesz majd próbát, alap, közép vagy felső, hanem azt is, hogy melyik vizsgát végezné el. Ugyanis többféle is elérhető hazánkban, amelyek mind akkreditáltak, tehát van választása, hogy mi a szimpatikusabb.

Például jó tudni, hogy az Euro nyelvvizsga feladatok nem tartalmaznak külön nyelvtani rész. Vagyis, ha nem olyan erős a grammatikában és nem is lesz szüksége rá annyira részletesen, mint ahogy azt más vizsgák megkövetelik, akkor érdemes ezt választania.

Persze az Euro nyelvvizsga feladatok értékelése során valamivel szigorúbban veszik az írott szövegek nyelvtani helyességét, mint általában, de ez mégsem hasonlítható össze a nehéz nyelvtani gyakorlatokkal. Továbbá, az Euro nyelvvizsga feladatok között található lyukas szöveges, jegyzetelős feladat, illetve a szóbeli során van olyan rész, amikor a vizsgáztatóval kell beszélgetni. Ezek például a TELC nyelvvizsgában nem szerepelnek, tehát alaposan át kell gondolni, hogy mit választ.