Hogyan válassz női és férfi cipőt túrázáshoz?

túrázás férfi cipő sepa

Mivel túrázás alkalmával sok esetben nehéz terepen keresztül át vezet az utunk, ezért nagy jelentősége van annak, hogy milyen cipő van rajtunk. Egyrészt nagyon fontos, hogy kényelmes legyen a lábbelink, másrészt pedig megfelelő tartást kell adni a bokánknak.

Ideális esetben a túrázáshoz választott férfi cipő megfelelő védelmet biztosít az időjárási viszonyokkal és a sérülésekkel szemben. Mindemellett pedig azt is biztosítja, hogy a kavicsos vagy épp növényzettel tarkított terepen magabiztosan tudjunk haladni.

Mire figyelj túracipő választáskor?

Először is nagyon fontos, hogy ne ragaszkodj ahhoz a mérethez, ami más férfi cipő vásárláskor mérvadó. A nagy fizikai igénybevétel miatt ugyanis a lábfejünknek kell a hely a mozgáshoz, arról nem is beszélve, hogy lábdagadás is előfordulhat. Az őszi-téli túrázások alkalmával pedig vastagabb zoknit húzunk, ami miatt szintén érdemes lehet a szokásos méretnél 1-gyel nagyobbat választani.

 

A férfi cipő anyaga is rengeteget számít, e tekintetben az évszakot kell figyelembe venni. A melegebb hónapokban tökéletes választás a bőrből készült lábbeli, mert nagyon jól szellőzik. Ha hidegebb időben szeretnénk túrázni, akkor pedig érdemes inkább a membrános bakancs mellett dönteni.

Ne maradj le a női cipő akcióról!

Ami a cipők árát illeti a túrabakancsok nem tartoznak az olcsó árkategóriába, főleg akkor, ha minőségi lábbeliket szeretnénk vásárolni. Szerencsére könnyen található olyan női cipő akció, aminek keretén belül a túracipőket is olcsóbban lehet beszerezni.

Ha a túrázás kerül napirendre, akkor a nőknek legalább akkora odafigyeléssel kell lábbelit választaniuk, mint a párjuknak. A fent említett tényezőket nekik is érdemes szem előtt tartani. Plusz az ő esetükben különösen nagy jelentősége van annak, hogy a túracipőjük elég könnyű-e, mert egy nehéz lábbeliben nagyon hamar elfárad a lábuk. Ez pedig nehezíti a gyaloglást, illetve a mászást a meredekebb terepeken.

Látogass el a sepa.hu oldalra, mert most rábukkanhatsz egy szuper női cipő akcióra!