Kenyér helyettesítőt zabpehelylisztből

A zabpehelyliszt megfelelő kenyérsütéshez
A zabpehelyliszt megfelelő kenyérsütéshez

Megunta már, hogy mindig ugyanazokból a hozzávalókból készít ételeket? Akkor most egy remek ötletet szeretnénk adni Önnek, amihez a fő hozzávaló a zabpehelyliszt lesz. Ez a lisztféle ugyanis kiváló, amikor kenyér helyettesítőt szeretnénk készíteni. Az elkészítési módja egyszerű, és nem is kell hozzá sok dolog, ami megterheli a pénztárcáját.

A zabpehelyliszt, zabpehely és zabkorpa az alapot képezik, ezenkívül pedig némi tehéntúróra, tojásra, 1 tasak sütőporra és hidegen sajtolt olajra lesz szüksége. Az elkészítés folyamata igazából annyiból áll, hogy összekeverjük a felsorolt kellékeket, majd vízzel hígítjuk.

Körülbelül annyi vízre van szükség, hogy tejföl sűrűségű legyen a megkapott massza. Fél óránál tovább nem kell sütni, úgyhogy akár az utolsó percekben is hozzáfoghat. A zabpehelyliszt felhasználásával így nagyon finom kenyér helyettesítőt kap, amit az egész család szívesen fogyaszt. Sokan ezt a lisztet használják panírozáshoz, amit szintén megéri kipróbálni, amennyiben még nem volt rá alkalma.