Miért szükséges a párátlanító?

Párátlanító készülék
Párátlanító készülék

Ha a házban dohos szagot érzünk és penészes foltokat fedezünk fel a falakon, valószínűleg az otthonunkban túlságosan magas a páratartalom. De nem szükséges elkeseredni, ugyanis a probléma egy roppant egyszerű készülékkel már orvosolható. Legtöbbször egészségügyi vagy higiéniai okokból történik a párátlanító beszerzése.

A nagyobb méretűeket a legtöbb esetben a pincékben vagy a garázsokban használják. Azonban van már olyan párátlanító is, amelyik könnyen hordozható és probléma nélkül átvihető egyik szobából a másikba. Néhányuk a levegőből kiszívott vizet egy vödörbe ereszti, amit később Önnek kell kiönteni.

Más párátlanítók egy tömlőhöz csatlakoznak és a vizet automatikusan a lefolyóba eresztik. A legtöbb modell árammal működik, egyszerűen csak be kell dugni a konnektorba és bekapcsolni. Napjainkban sok készülék már légtisztítóként is használható, mivel antimikrobiális szűrőkkel rendelkeznek, amelyek kiszívják a levegő páratartalmát és megtisztítják azt. Azonban, erre jelenleg nem minden márka vagy modell képes.