Mit ér egy e-bike, ha megfizethető?

bixie e-bike

Érdemes elektromos kerékpárt vásárolnia annak, aki nem tud, vagy éppen nem szeretne milliókat rászánni egy kétkerekűre? Most már igen!

Aki manapság új kerékpár vásárlására adja a fejét, az komoly dilemmával szembesül. Egyrészről azt tapasztalja, hogy nem nagyon lehet már 100.000 forint alatt minőségi hagyományos biciklit kapni, másrészről meglepve konstatálja, hogy az elektromos bringák már korántsem annyira elérhetetlenek, mint pár évvel ezelőtt.

Ahogy az elmúlt években Nyugat-Európában, úgy nálunk is egyértelműen elkezdett záródni az olló az árak között, és ennek azok a legnagyobb nyertesei, akik átlagos, mindennapi felhasználásra keresnek elektromos rásegítéses kétkerekűt. Hogy miért? Elmondjuk!

A “teszkóbringától” a “kerékpársznobizmusig”

 

Magyarország nagy utat tett meg a 20 ezer forintos nagyáruházi kerékpárok dömpingje óta.

Szerencsére ma már nem az ár az elsődleges kiválasztási szempont: egyre többen részesítik előnyben az egyszerű, de minőségi alkatrészekből összerakott, megbízható darabokat, amelyek tényleg évekig, sőt évtizedekig képesek kiszolgálni tulajdonosukat.

Csakhogy azzal, hogy ez a fajta tudatosság és igényesség elterjedtté vált, megjelent a sznobizmus is. Vannak, akik már a 300 000 Ft alatti biciklikre is csak fintorognak, mondván ebben az árkategóriában teljesen felesleges nézelődni.

A gyakorlatban viszont az látszik, hogy sok embert a beszálló szintű kerékpárok is tökéletesen kiszolgálnak. A minőséget érintő minimális elvárások ugyanis az elmúlt évtizedekben egyre magasabbra kerültek, a technológiai fejlődés pedig annyira felgyorsult, hogy a gyártók így is gond nélkül ki tudnak állítani egy teljes, árazást tekintve lépcsőzetesen felépülő modellkínálatot.

Hiszen nem kell mindenkinek prémium agyváltó, karbon-kompozit váz vagy éppen összteleszkóp.

Sokkal fontosabb, hogy a gép megbízhatóan elvigye őket A-ból B-be, olcsón és könnyen szervizelhető legyen, és ott merjék hagyni adott esetben az utcán egy villanyoszlophoz kikötve.

Ezt az elvárást viszont az elektromos kerékpárok sokáig nem tudták teljesíteni, mivel minőségben és így árban is elérhetetlenek voltak az átlagfogyasztó számára.

Eljött a megfizethető e-bike-ok ideje

Nyugat-Európában hosszú évek óta az volt a bevett gyakorlat, hogy a gyártók megnézték a legkomolyabb, legújabb fejlesztéseket tartalmazó hagyományos kerékpármodelljeiket, majd megtoldották őket egy elektromos rásegítést biztosító motorral.

e-bike városi közlekedésre

Az eredmény – mondani sem kell –, minden esetben egy valódi álombicikli lett, csak hogy közben az árak is úgy kilőttek, hogy itthon az emberek többségének valóban csak álom maradt a vásárlás.

Idővel viszont néhány gyártó felismerte, hogy többen vannak azok, akik teljesen hétköznapi, általános használatra keresnének elektromos kerékpárt, de az árak miatt inkább a hagyományos biciklik vagy éppen az elektromos rollerek felé fordultak.

Pedig nem mindenki szeretne függőlegesen felmenni a falon, vagy tartani a lépést a Tour de France legjobb időfutam-specialistáival.

A legtöbben inkább munkába, iskolába, bevásárolni vagy éppen könnyebb hétvégi túrákra használnának egy e-bike-ot, és vásárlásnál ugyanazt tartják szem előtt, mint a hagyományos kerékpárok esetében: a bringa legyen megfizethető, olcsón fenntartható és megbízható.

Nos, a Bixie Bike kiváló ár/érték arányú elektromos kerékpárjait éppen nekik találták ki!

Változatos modellek, kedvező árak

A webshopját idén megnyitó Bixie Bike a megfizethető e-bike-ok specialistája.

Kínálatukban már 400 ezer forint alatt is találni minőségi elektromos kerékpárokat, de a legdrágább modell ára sem lépi túl a 650 ezer forintot.

Ráadásul a minőség és a felszereltség terén sem kell kompromisszumot kötnünk: ezekért az összegekért minden típus esetében alumínium vázat, Shimano váltószettet, tárcsaféket, nagy teljesítményű elektromotort és számtalan kiegészítőt (sárvédők, lámpák, teljesen elektromos hajtást biztosító gázkar, telefontartó, kitámasztó) kapunk.

A kiváló ár/érték arány kedvelői jelenleg öt különböző típusból választhatnak:

  • az összecsukható utazóbicikli azokat célozza meg, akik szeretnek, vagy éppen kénytelenek autót, esetleg valamilyen elővárosi tömegközlekedési eszközt is igénybe venni a kerekezés mellett
  • a túrára termett mountain bike kiváló választás azoknak, akik nem csak hétköznap tekernek, hanem akár hétvégén is, és ilyenkor kifejezetten szívesen térnek le az aszfaltozott utakról
  • a klasszikus városi cirkáló a tökéletes hétköznapi társ, ha szeretünk mindenhová kétkeréken eljutni
  • a cross modell nagy kerekeinek köszönhetően gyors haladást biztosít aszfalton, de akkor sem jön zavarba, ha sarat kell dagasztani
  • a csúcsmodell pedig egy igazi városi “tank”, amely kényelmes vázkialakításának és masszív felépítésének köszönhetően azokat is elcsábítja, akik idáig esetleg idegenkedtek a tekeréstől.

A Bixie kedvező árait és változatos kínálatát látva tehát nem az a kérdés, hogy megéri-e beruházni egy megfizethető e-bike-ra, hanem az, hogy milyen elektromos biciklit válassz.

Kattints hát a bixie.hu-ra, ahol nem csak a teljes kínálatot tekintheted meg, de szakértő segítséget is kapsz a neked leginkább megfelelő típus kiválasztásához!

Bixie #elektromosanjobb