Sörpong szabályok

sörpong szabályok

A sörpong, vagy más néven beerpong egy szuper mókás bulijáték, ami garantáltan jó hangulatot teremt. És, hogy mik a sörpong szabályok? Nos, ahány ház annyi szokás, de azért az alapok talán egyeznek. Lássuk, hogyan játszhatjátok!

A sörpong alapjai

A sörpong célja, hogy az ellenfél poharába dobjuk a pingponglabdát.

Ehhez természetesen szükségünk lesz egy hosszabb asztalra (nem muszáj pingpongasztal hozzá) és jó pár pohárra.

A játékot általában két csapat játssza, akik az asztal két végére helyezkednek. Az asztalon előttük sorakoznak a sörpong poharak, tele sörrel vagy más itallal.

A Játékmenet

Asztalok és poharak elrendezése: helyezd el az asztalt a játékterület közepén, és rendezd el rajta a poharakat. A hivatalos játékhoz egy-egy csapatnak tíz poharat kell elrendeznie háromszög alakban az asztalon.

Csapatok és játékosok: osszátok ketté a társaságot és válasszatok egy kezdőjátékost.

A játék célja: a cél a pingponglabdát az ellenfél poharába dobni. A labdát közvetlenül a pohárba is dobhatjuk, de pattanhat is az asztalon a találat előtt.

Ha egy játékos sikeresen dobja a labdát az ellenfél poharába, az ellenfélnek ki kell innia a poharában lévő italt. Ezután a poharat vegyétek ki a játékból.

Amennyiben a dobás pattanás után talál a pohárba, a sörpong szabályai szerint a játékosnak az eltalált poháron kívül még egy választott pohár tartalmát is ki kell innia.

Védekezés és visszadobás: Az ellenfélnek lehetősége van védekezni a pohara előtt, de ezt csak abban az esteben teheti meg ha legalább egyszer pattant a labda az asztalon.

Győzelem: A játékot az a csapat vagy játékos nyeri meg, aki először az összes ellenfél poharát kiüríti.

Sörpong szabályok és extra szabályok

sörpong ivós party játék

A sörpongot számos variációban játszhatod, és saját szabályokat is hozhatsz létre. Az alapok mellett, itt van néhány extra szabály, amelyek fokozhatják a játék élményét:

  • Változatos italok – Ne ragaszkodj csak a sörhöz, próbálj ki különböző italokat a poharakban, és hozz egy kis izgalmat a játékhoz.
  • Visszavágás – Ha mindkét játékos ugyanabban a körben találja el egymás poharát, mindkét csapatnak innia kell.
  • Vetkőzés – Ha egy játékos hibázik a dobásnál, kénytelen lesz egy ruhadarabját levenni. Természetesen csak akkor jó móka ha mindenkinek komfortos a helyzet és mindenki benne van a játékban.
  • Szemkötő – Már csukott szemmel is beletalálnál a pohárba? Hát próbáld ki! Ha már profik vagytok akkor jó kis nehezítés lehet, hogy a dobó játékos szemét bekötitek és maximum szóban segítetek neki a dobás során.

A sörpong remek lehetőség a jó idő eltöltésére barátaiddal, de ne felejtsd el, hogy felelősen szórakozz, és ne igyál túl sokat. Most, hogy ismered a sörpong alapjait és néhány extra szabályt, irány a következő buli és élvezd ezt a vicces és izgalmas játékot!