Vörös vagy fehérbor illik a vacsora mellé?
A pálinka mellett, a bor is jelentős italnak számít hazánkban. Ez nem véletlen, hiszen a híres szőlőtermő vidékeinken remek minőségű vörös és fehérbor kerül a hordókba, majd pedig a palackokba.
Ezek az italok fontos szerepet töltenek be a családi eseményeken, ünnepeken, de akár a sima hétköznapokon is. A kiadós vacsora után egy pohár fehérbor megkoronázhatja az estét. Több változata is létezik ezeknek a boroknak, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.
Bár gyakran az elfogyasztott ételek határozzák meg, hogy milyen bort érdemes utána fogyasztani. Sokan úgy vélik, hogy a fehér húsokhoz fehérbor dukál, míg a vörös húsokhoz a vörös nedű. Azonban más módszerekkel is választhatunk megfelelő italt a vacsora mellé.
A fűszeres ételekhez érdemesebb fűszeres borokat választani, legyen az akár fehér, akár vörös. Míg a desszertek mellé természetesen valamilyen édes bor illik. A salátákhoz, tésztafélékhez is általában a könnyebb fehérbort ajánlják a szakértők, míg a nehezebb ételekhez érdemes a testesebb, száraz vörösbort fogyasztani.