Kapható gumis és krómozott súlytárcsa

Súlytárcsa
Súlytárcsa

Egy igen kimerítő erőnléti edzés után nagyon hamar azt érezhetjük, hogy sokat nőttek az izmaink. Ez általában azért van, mert az erőltetéstől úgymond bedurrannak a szövetek és a megszokottól jóval nagyobbnak mutatkoznak. A többféle mérettel rendelkező súlytárcsa emelgetése azonban lassan, de biztosan elhozza a várt eredményt.

Természetesen nem szabad mindenféle bemelegítés nélkül nekiesni a tornázásnak, mert az komoly egészségügyi kockázatot rejt magában. Továbbá az sem mindegy, hogy eleinte milyen súlytárcsa lesz felhasználva. Hihetetlenül nagy választéka van ezeknek a termékeknek és nemcsak azt vehetjük figyelembe, hogy mennyit nyomnak.

Gyakran a küllem is sokat számít. A krómozott kivitelek például remekül néznek ki, miközben a gumi bevonattal rendelkezők megóvják a parkettát a sérülésektől, ha odahaza edzünk. Lehet még 1 vagy 2 kezes rúdra felhelyezhető az adott súlytárcsa. Alapjaiban meghatározó a középen található furat átmérője, hiszen ez dönti el, hogy milyen rúdra lehet felhúzni. Történjen párosával a súlytárcsa vásárlás!