7 furcsa sport, amitől leesik az állad

furcsa sport kviddics

A klasszikus mozgásformák mellett ott vannak a furcsa sportok is, ezekről először talán nem is tudod, hogy mit gondolj. Ez teljesen természetes. Kell egy kis idő, mire fel tudod dolgozni, hogy egy-egy ilyen sport miről szól. Illetve, hogy pontosan miként is kell csinálni és úgy egyáltalán, kinek jutott eszébe.

A valóság az, hogy az őrült sportok listája nem is olyan rövid és meglehetősen sok rajongója, űzője van. Ha már kellőképpen kíváncsi vagy, akkor nem is húzzuk tovább az időt. Íme, a legfurcsább sportok a teljesség igénye nélkül!

Feleséghordozás

Úgy gondoltuk miért ne kezdhetnénk a sort a legsokkolóbb sportok egyikével. Ez nem más, mint a feleséghordozás. Igen, ez egy létező sport. Az értelmi szerzők a finnországi Sonkajarvi városában kezdtek el először ilyen versenyeket szervezni.

A lényeg, hogy a férfi versenyzőknek egy akadálypályán kell végigmenniük. Persze nem akárhogy! Közben a feleségüket is magukon kell vinniük úgy, hogy a fejük nem érhet le a földre. Ez a fura sport az évek alatt igazi sporttággá nőtte ki magát. Észak-Amerikában például évente megrendezik a Feleséghordó Bajnokságot.

Sakkbox

sakkbox

A sakkbox is előkelő helyen szerepel az érdekes sportok listáján. Bár az a kifejezés, hogy “érdekes” lehet nem a legmegfelelőbb szó rá. A verseny tényleg a ringben történik, akárcsak egy hagyományos mérkőzésen. Sőt, a versenyzők ugyanolyan ruhát viselnek, mint a boxolók.

A küzdelem 11 fordulóból áll és minden fordulónak két része van. Az egyik az ökölvívás, a másik pedig a sakk. Szóval azt is mondhatjuk, hogy fizikailag és szellemileg is ki kell ütni az ellenfelet. Még belegondolni is bizarr, hogy egy nyugalomban lejátszott sakk meccs után a versenyzők felállnak és elkezdik püfölni egymást.

Sajtgurítás

Amikor azt írtuk, hogy le fog esni az állad, azt szó szerint értettük. Igen, a sajtgurítás is a furcsa sportok sorát gazdagítja. A kifejezést szó szerint kell érteni. A résztvevőknek egy nagy, kerek sajtot kell legurítaniuk a domboldalon, ezt követően pedig követniük kell a sajtjuk útját.

A versenyt az nyeri meg, aki a leghamarabb leér a domb aljára. Hihetetlen, de nem is gondolnád mennyien rajonganak ezért a fura sportért! Az Egyesült Királyságban évente megrendezik a Sajtgurító Rendezvényt.

Tojásdobálás

tojás

Ha azt gondoltad, hogy ennél bizarrabb dolgokat már biztos nem fogsz olvasni, akkor bizony tévedtél. A tojásdobálás a következő a legfurcsább sportok sorában.

Most kapaszkodj meg! Létezik egy úgy nevezett Tojásdobó Világszövetség is. A vezető állítása szerint, a sport múltja több száz évvel korábbra nyúlik vissza, ma pedig több millióan űzik.

Vizihoki

A furcsa sportok következő gyöngyszeme a vizihoki, vagyis a víz alatti korongjáték. Az előzőek után talán annyira nem is elképzelhetetlen, hogy a játékosok víz alatt korongoznak. Vagy mégis?

A mérkőzésen két csapat vesz részt és az a cél, hogy a korongot az ellenfél kapujába vezessék egy bot segítségével. A meccs az uszómedence alján zajlik, miközben a játékosok békatalpat és búvárszemüveget viselnek. Természetesen ebben a sportágban is rendeznek világbajnokságokat.

Buzkashi

A buzkashi magyarul azt jelenti, hogy kecskehúzás. A furcsa sportok közül is a legfurcsább. Figyelem, ez a sport nemcsak bizarr, hanem elképesztően morbid is és valóban a sokkoló kategóriába tartozik!

A sportot leginkább a lovas pólóhoz lehetne hasonlítani, bár közel sem ugyanarról van szó. Az egyik legnagyobb különbség, hogy itt egy lefejezett kecske vagy borjú tetemével történik a játék. Igen, jól olvastad! A lényeg, hogy a játékosoknak a tetem megragadását követően a labdát a gólvonal mögé kell juttatniuk.

Kviddics

furcsa sport kviddics

A furcsa sportok közül nem hagyhatjuk ki a kviddicset sem, amiről valószínűleg Harry Potter jut először eszünkbe. A sport szerelmesei ugyanis egy seprűn szaladgálnak.

Egyszerre hét játékos van a pályán. Az amerikai foci és a kézilabda kombinációjaként képzeld el azt, amit ott csinálnak. A cél, hogy a labdát az ellenfél három gyűrűjének egyikén átjuttassák. Mindezt úgy, hogy a gyűrűket “őrök” védik a játékosok pedig egy seprűt fognak a lábuk között.